Langs geluidsparcours Oost-België verkennen

27/07/2020

Verscheidene gemeenten in het zuiden van de Duitstalige Gemeenschap nodigen u uit op een atypische manier kennis te maken met hun geschiedenis, monumenten en natuur.

Het merkwaardige van deze geluidsparcours is dat geen bekende stem maar wel buurtbewoners u over hun streek vertellen. U krijgt ongewone getuigenissen te horen over het verleden, zoals over bomen of een stoommachine. Zo komt u op een ludieke manier iets te weten over de weinig bekende streek.

 

Het geluidsparcours van Burg-Reuland bekoort met zijn landschappen en bijzondere geschiedenis. U komt er de gotiek uit de Eifel tegen, maar verneemt ook waarom de post zo snel werd bezorgd in de 19e eeuw.

 

Dat van Sankt-Vith en Amel nodigt u uit Sankt-Vith te bezoeken, dat erg te lijden heeft gehad van de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. U begrijpt waarom er in het oosten van het land overal huizen in arduin staan. In Amel loopt u langs een rivier die erg in trek was bij goudzoekers.

 

Het geluidsparcours van Bütgenbach en Büllingen voert u tot in het hart van het Ardennenoffensief en de bijzondere geschiedenis van deze grensstreek. U verneemt ook waarom dichteres Clara Viebig, afkomstig uit de Eifel, nog altijd hoog wordt aangeslagen.

 

Elk parcours bestaat uit elf etappes en is geschikt om zowel te voet, per fiets of met de auto te verkennen. Kijkt u ernaar uit?

.

 

Nadere inlichtingen vindt u op Geluidsparcours