Kom 10 meter hoog door het bos fietsen

24/06/2019

Door het water fietsen kon al in Limburg, voortaan kan je ook op 10 meter hoogte tussen de boomkruinen peddelen.

Vlaanderen is dooraderd door een fijnmazig fietsknooppuntennetwerk, zeg maar fietsroutes die via kruispunten met elkaar zijn verbonden.

In het Limburgse Hechtel-Eksel kan je nu terecht voor een unieke fiets- en wandelbeleving: Fietsen door de Bomen. Midden in het bos voert een 700 meter lang en 3 meter breed pad je via een dubbele cirkel van 100 meter doorsnede tot op 10 meter hoogte, tussen de boomkruinen. Dat gebeurt heel geleidelijk, want het stijgingspercentage is amper 3 à 4%, zodat de attractie voor iedereen haalbaar is. Boven garandeert een cirkelrond uitzicht over de uitgestrekte Limburgse natuurpracht een sensationele ervaring. Terug naar beneden gaat het met dezelfde hellingsgraad. Voor de veiligheid wordt er in één richting gefietst en is het pad afgezet met een subtiel aanwezig draadnet voorzien van een leuning.

Samen met het eerder gelanceerde Fietsen door het Water, vlak bij het bekende Openluchtmuseum van Bokrijk, moet dit project de provincie Limburg toeristisch naar een nog hoger niveau tillen, figuurlijk én letterlijk. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen op de fiets springen. Dat is goed voor de gezondheid, voor het milieu en voor de plaatselijke horeca.

Fietsen door de Bomen vind je dus in de gemeente Hechtel-Eksel, aan Domeinbos Pijnven in kinderavonturenbos Bosland, nabij fietsknooppunt 272.