Internationale wafeldag

25/03/2021

De lekkerbekken weten het: 25 maart is Waffle Day, de jaarlijkse internationale wafeldag. Dit typisch Zweedse evenement verovert beetje bij beetje België. Logisch, want de wafel is een wereldwijd beroemde Belgisch lekkernij.

Leer nu de smakelijke wereld van de wafel kennen. Proef vooral onze wafels, de Brusselse, bestrooid met poedersuiker en afgetopt met slagroom, of de Luikse, met parelsuiker in verwerkt.

Zin om Brusselse wafels te gaan bakken? Ziehier het recept:

Ingrediënten

  1. 250 g bloem
  2. 100 g gesmolten boter
  3. 15 g bakkersgist
  4. 3 eieren
  5. 375 ml melk
  6. 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Meng de gist in een beetje lauwe melk met de suiker.
  2. Scheid het eigeel van het eiwit, klop het eiwit stijf.
  3. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet er de resterende lauwe melk in. Klop alles goed op.
  4. Voeg het eigeel, de gesmolten boter en de gist toe en spatel voorzichtig het stijve eiwit erdoor.
  5. Laat 45 minuten rijzen onder een handdoek en schep in het wafelijzer.

Tip

U kunt aan de melk een gespleten vanillestokje toevoegen, voor een vanillesmaak, of in het wafelijzer heel fijne citroenrasp, voor een fruitsmaak. Bestrooi met poedersuiker, of beter nog met basterdsuiker, voor u opdient.