Hotelschool PIVA haalt goud en brons binnen op Culinary World Cup in Luxemburg

26/11/2014

De Antwerpse provinciale horecaschool PIVA behaalde één gouden en drie bronzen medailles op de Culinary World Cup in Luxemburg (22-26 november 2014). De tweejaarlijke Culinary World Cup is, na de Culinary Olympics, de grootse culinaire wedstrijd in de wereld.

Het team van PIVA bestond volledig uit leerkrachten van de school. Patissier Jurgen Baert won met een chocolade sierstuk van meer dan een meter hoog goud in de categorie ‘artistieke patisserie’. De bronzen plakken werden verdiend behaald door chef Luc Godon voor ‘culinaire kunst’, patissier Kris Van Rijsselberghe voor ‘patisseriekunst’ en het cateringteam dat voor 150 lekkerbekken een diner bereidde met als thema ‘Europe goes Asia’.

Aan de overwinning is geen prijs verbonden, de deelnemers strijden vooral voor de eer.

De organisatie van de Culinary Word Cup is in handen van Vatel Club Luxemburg. De wedstrijd verwelkomt de beste cateraars, slagers, koks en patissiers uit meer dan 100 landen. Dit jaar telde de Cup meer dan 1000 deelnemers en 105 teams uit 5 continenten.