Het Dromenpad, een feeërieke wereld

19/06/2020

Het Dromenpad in Herbeumont, een echt buitengewone plek in België, is een deel van de 7 grote grensoverschrijdende wandellussen in Belgisch Loharingen.

Dit iets meer dan 3 km lange artistieke parcours laat u betoverende wouden en merkwaardige legenden uit Gaums Lotharingen ontdekken.

Tal van artiesten-‘dromenvangers’ hebben zich door de plek laten inspireren en er allerlei hoogst originele en aparte werken en installaties gecreëerd. Een hinde gehouwen uit een boomstronk, een reuzevis, de troon der verliefden … kom zelf de verrassende kunst ontdekken die de poëtische plek extra glans verleent. Boomschilderingen, houtsculpturen, takken en lover alles door elkaar leiden u langs zeven vijvers met zuiver en helder water tot in het hart van het woud.

Ook aan de kinderen is gedacht, want zij mogen op de werken klimmen. Een ideale gezinswandeling dus. Als u verzot bent op ongewone ontdekkingen en graag uitstapjes maakt in volle natuur moet u zeker dit magische pad, met zijn romatische architectuur en vreemde legenden, ’s afstappen.