Grand Gold Medal voor Belgische gin Cockney’s

12/09/2016

Cockney’s Gin uit Aalst wint in de Mexicaanse stad Tequila City gouden medaille op de Spirits Selection 2016 van de Concours mondial de Bruxelles

Cockney’s Gin won dit jaar in het Mexicaanse Tequila City de Grand Gold Medal, de hoogste onderscheiding, op de Spirits Selection van de Concours mondial de Bruxelles. De gin, geproefd door 400 experts, was de primus onder 1.150 sterke dranken uit 60 verschillende landen. Een mooie prestatie voor een product dat amper twee jaar op de markt is! In 2015 had Cockney’s Gin al van zich laten horen op wereldschaal, toen hij zilver wegkaapte op de San Francisco World Spirits Competition.

In 2013 gingen drie vrienden en grote ginliefhebbers uit Aalst, Jan-Maarten Willems, Tom Heeremans en Roel Corthals, in zee met de eigenaar van distilleerderij VDS, Luc Waterschoot,  om de oudste Belgische gin, Cockney’s, die sinds 1838 in Gent wordt gestookt, nieuw leven in te blazen. Zo ziet Cockney’s Premium Gin, na veel testen en aanpassingen, het daglicht. Met name jeneverbes, koriander, engelwortel, komijn, paradijsgraan, yuzu, pompelmoes en bittere sinaas geven hem z’n unieke smaak. Aan de drank, die eerst alleen maar kruiden als jeneverbes, koriander en gentiaan bevatte, zijn er 15 andere toegevoegd, wat hem zijn kruidige maar lichte smaak geeft, die zo lang in de mond blijft hangen.