Goud voor een gearrangeerde rum made in Belgium

04/12/2020

Niet iedereen heeft het geluk om van zijn passie zijn beroep te kunnen maken. Fabian Pierre wel. Hij zag zijn werk onlangs bekroond met een gouden medaille op het prestigieuze Spirits Selection Concours Mondial de Bruxelles.

De 34-jarige Belg wijdde tien jaar van zijn leven aan de informatica, maar droomde intussen van cocktails en alcoholmixen. Voor sommigen is hun baan verliezen een drama, voor hem was het de kans van zijn leven om de sprong te wagen en gearrangeerde rum te maken aan de hand van drie eigen recepten.

Hij rolde er eerder toevallig of bij geluk in toen hij voor vrienden op feestjes cocktails begon te maken. Midden januari 2020 opende hij dan in Brussel zijn atelier en startte de productie en de verkoop van zijn gearrangeerde rum. Het succes volgde al snel, want één jaar na de introductie van zijn ‘Rhumantic’ krijgt hij nu internationale erkenning.

Op basis van agrarische rum 'vol aroma en florale noten als basis' uit Guadeloupe creëerde hij drie recepten die hun naam danken aan de vrucht die elk recept domineert: ‘Le passionné’, ‘L'ananas’ en ‘La mangue’. Naast die 3 soorten rum zullen er binnenkort ook nieuwe bijkomen. Misschien een ideetje om te overwegen voor exotische feestjes of gewoon voor de eindejaarsperiode?  Je kan de producten alvast online ontdekken en bestellen.