Gent verrassendste Europese citytrip van het jaar

12/06/2017

Het toonaangevende Amerikaans-Britse reismagazine ‘Condé Nast Travel(l)er’ heeft Gent uitgeroepen tot een van de verrassendste steden om in 2017 te bezoeken.

In een uitgebreid artikel steekt het reismagazine meerdere malen de loftrompet over de stad van de stroppendragers: “Waar Antwerpen de modekoningin is, Brugge de middeleeuwse pin-up en Brussel het Europese zwaargewicht, is Gent met haar frisse houding en surreële humor de Europese citytrip sensatie van het jaar”.  

Volgens de auteur van het artikel heeft Gent de laatste 20 jaar een indrukwekkende transformatie ondergaan. De reden hiervoor zoekt hij bij het grote aantal jonge mensen dat in belangrijke mate zijn stempel drukt op de stad. “In tegenstelling tot andere Noord-Europese steden die volop aan het vergrijzen zijn, is Gent zoals het Zweedse Gotenburg een stad waarvan de cultuur en het landschap door jonge mensen wordt gedomineerd”. Om dit te illustreren wijst hij op de vele hippe zaken die de laatste 20 jaar opdoken in de Gentse binnenstad.

Het is niet de eerste keer dat Gent een dergelijke eer te beurt valt. De stad scoort regelmatig goed in lijstjes van reisgidsen en werd eerder al door hetzelfde magazine uitgeroepen tot meest ondergewaardeerde reisbestemming in West-Europa.