Gelukkige gebeurtenissen in Pairi Daiza

21/04/2020

Volledig betrokken bij de Europese programma's voor bedreigde diersoorten, kondigt het dierenpark de zeldzame geboortes aan van de jongen van Pater-Davidsherten en gouden takins.

Pairi Daiza is een uitgestrekt gebied van meer dan 70 hectaren, verdeeld in thematische zones waarin meer dan 7.000 dieren van 700 soorten vrij rondlopen. Sommige van hen worden bedreigd of zijn zelfs uitgestorven in hun natuurlijke omgeving.

Dit voorjaar was het eerst het jong van een paar Pater-Davidsherten dat naar “The Middle Kingdom” kwam, het thematische gebied van het park dat gereserveerd is voor Aziatische soorten. Deze hertensoort, die zijn westerse naam dankt aan de missionaris en naturalist Armand David, is door de IUCN (International Union for Conservation of Nature) officieel verklaard als "uitgestorven in het wild". De geboorte van het jong hert is uitstekend nieuws, want het leeft nu alleen nog maar in gevangenschap. De genetische diversiteit van deze soort is dus bewaard gebleven en er zijn tot nu toe, zonder succes, pogingen gedaan om de soort opnieuw te introduceren in China, waar hij tot de 19e eeuw in het wild leefde.

Een paar dagen later werden er twee gouden takins geboren. Deze emblematische hoefdieren van het Chinese en Bhutanese hooggebergte behoren tot de soorten die met uitsterven worden bedreigd door menselijke activiteiten. Door de behendigheid van een berggeit en de spierkracht van een stier te combineren, zou dit krachtige dier met een glanzende gouden vacht de Griekse mythe van het Gulden Vlies hebben geïnspireerd.

Laten we hopen dat we ze binnenkort kunnen bewonderen in dit park dat normaal gesproken meer dan twee miljoen bezoekers per jaar ontvangt.