The Gelinaz! Brussels HQ

19/09/2016

Op donderdag 10 november wordt Brussel omgetoverd tot een gastronomische hoofdstad in het kader van de allereerste editie van het culinaire evenement The Gelinaz! Brussels HQ. Twintig innovatieve topchefs van over de hele wereld spreken af in de Europese hoofdstad.

Tijdens dit event georganiseerd door Gelinaz, een collectief van internationale chefs, komen 20 topkoks samen in Brussel om te koken. Dit project loopt gelijktijdig met het restaurantuitwisselingsproject The Grand Gelinaz! Shuffle Two, dat 40 sterrenchefs bijeenbrengt die meerdere dagen van restaurant, team en persoonlijk leven zullen ruilen. De bedoeling is culinaire grenzen verleggen, de creativiteit aanscherpen en culturele horizonten verruimen.

The Gelinaz! Brussels HQ wil de internationale samenwerking van Shuffle vieren en wereldgerechten bereiden, zonder enige vorm van concurrentie. Afspraak in de keuken van tweesterrenzaak Bon Bon van de Brusselse chef Christophe Hardiquest. Elk detail over het event blijft zorgvuldig verzwegen. Alleen de naam van de beroemde chefs wordt prijsgegeven, zodat de lekkerbekken kunnen wegdromen bij de gedachte de creaties van die keukenpieten te mogen proeven.

Daarna verlopen de evenementen als volgt: de 40 deelnemende chefs van The Grand Gelinaz! Shuffle Two zullen pas op het laatst hun locatie kennen. Zodra ze op de hoogte en ter bestemming zijn, moeten ze een gerecht klaarmaken dat aansluit bij de cultuur en de sfeer van de stad en het restaurant waar ze te gast zijn. Daarna serveren ze op 10 november hun kunstwerkjes aan het publiek. In het hoofdkwartier in Brussel worden die recepten verzameld en de gerechten opnieuw bereid door de 20 andere chefs: per twee tijdens 4 shifts van telkens 3 uur. 40 disgenoten nemen per shift deel  aan het diner.

Belgische deelnemers aan het culinair gebeuren in Brussel zijn Kobe Desramaults (In de Wulf *) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan ***), naast Albert Adrià (Tickets *), Magnus Ek (Oaxen Krog **) en Yannick Alléno (Le Doyen **).

The Gelinaz Brussels HQ start op 10 november 2016 om 12.00 u., precies wanneer het eerste Shufflerestaurant in Adelaide in Australië opengaat. ’s Anderendaags om 3.00 u. ’s morgens loopt het af, net op het moment dat het laatste Shufflerestaurant in San Francisco  ermee ophoudt.