Gault&Millau bekronen Belgische chefs van het jaar

03/12/2019

De bekende gastronomiegids Gault&Millau heeft zijn keuze van beste restaurants in de Benelux bekendgemaakt. Tal van Belgische chefs behaalden een prima score.

Bert Meeuwis van restaurant Slagmolen in het Limburgse Oudsbergen is uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2020 op de voorstelling van de nieuwste Gault&Millau 2020.

‘Met de bekroning van Bert Meeuwis tot Chef van het Jaar zijn we voluit voor vakmanschap en sereniteit gegaan, voor een keuken met een duidelijk afgebakend doel voor ogen dat zich daaraan houdt. Het restaurant is gebaseerd op authenticiteit achter het fornuis en in het bord’, stelt de redactie van de gastronomiegids.

We noemen ook de Jonge Chefs van het Jaar, gekozen in elke regio van het land: Glenn Verhasselt van Sir Kwinten in het Vlaamse Lennik, Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard van Le Gastronome in het Waalse Paliseul en Grégoire Gillard van Le Barge in Brussel.

Tot de absolute top van het land behoren opnieuw Hof van Cleve van Peter Goossens en Bon Bon van Christophe Hardiquest, met een score van 19,5/20. Laten we ook niet vergeten dat La Paix in Anderlecht, Boury in Roeselare en Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot mooi geklommen zijn, naar 17,5/20.