Frietmuseum in hartje Brussel geopend
Over deze parel aan de kroon van de Belgische gastronomie raken we nooit uitgepraat, ook FOB niet: frieten. Recent opende Brussel op twee stappen van die andere iconen, de Grote Markt en Manneken Pis, zijn eigen museum gewijd aan de edele knol die de aardappel is.

Brugge deed het al voor in 2008 en nu is ook Brussel op de spreekwoordelijke frietkar gesprongen. Het Frietmuseum doet via een audiogids met keuze uit liefst 11 talen nog ’s de hele geschiedenis, cultuur en tradities rond deze typisch Belgische lekkernij uit de doeken. Aardappelen omtoveren tot perfect gebakken frieten, heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht smeuïg aan de binnenkant, vereist kennis, kunde en ervaring. Daar komt de bezoeker hier alles over te weten, op een ludieke en interactieve manier. Met een vracht folklore en anekdoten erbovenop. Het bezoek wordt uiteraard afgerond met een gratis proeverij, zodat iedereen buitengaat met een uitstekende basis om voortaan zelf alleen nog maar héél lekkere frieten te bakken.
Ga snel een brok nationaal immaterieel cultureel erfgoed opsnuiven in drie verdiepingen van de Stoofstraat 26-28 hartje Brussel.