Fernand Obb Delicatessen is Beste Garnaalkroket van Brussel 2019

19/09/2019

Voor het tweede jaar op rij gaat Cédric Mosbeux van restaurant Fernand Obb Delicatessen uit de Brusselse gemeente Sint-Gillis aan de haal met de eretitel Beste Garnaalkroket van Brussel, een topper van de Belgische gastronomie. De jury verkoos hem tot de onbetwiste nummer 1 uit 18 collega-restauranthouders.

De wedstrijd is een initiatief van toerismebureau Visit.Brussels in het kader van het culinaire festival eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX. Dat vond dit jaar voor de achtste keer plaats, van 5 tot 8 september in het Warandepark. Om te mogen deelnemen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Een eigen restaurant, kantine, eetbar of foodtruck in bedrijf bezitten op het grondgebied van het gewest. De kandidaten, die een hulpchef mogen meebrengen, zijn ook zelf verantwoordelijk voor hun ingrediënten. De jury werd voorgezeten door chef Lionel Rigolet van de bekende Brusselse sterrenzaak Comme Chez Soi. Een tiental culinair journalisten beoordeelden de bereidingen van de 18 deelnemers van dit jaar op hun vorm/grootte, gaarheid, opdientemperatuur, paneermeel, frituren van de peterselie, bordopmaak, mengsel, hoeveelheid garnalen en smaak. Mensen uit het publiek mochten proeven en een extra punt toekennen voor hun favoriet, dat dan bij de punten van de beroepsjury werd opgeteld.

Benieuwd naar de oorsprong van de naam van het restaurant? Wel, Sint-Gillis werd vroeger ook wel ‘Obb Brussel' genoemd, 'Op Brussel' dus. En voeg daar gewoon de naam van Cédrics kat - Fernand – aan toe.