Euphrasie Mbamba, haar pralines vliegen over de toonbank

18/02/2019

Restaurantgids Gault et Millau heeft Euphrasie Mbamba uitgeroepen tot Chocolatier van het Jaar 2019. Deze jonge Kameroense, die haar opleiding kreeg in België en er ook woont, geniet een uitstekende reputatie en is erg gewild bij de topchefs.

Euphrasie Mbamba brengt de aroma’s uit Madagaskar en Kameroen mee van de familieplantage, die instaat voor de authenticiteit van de ingevoerde producten. Na allerlei opleidingen bij het centrum Cefor (avondcursussen horeca) en bij Callebaut gaat ze het avontuur aan. Haar creaties smaken naar gojibessen (een kleine rode langwerpige bes met een lichte suikersmaak), jasmijn, gember en hybride pralines die op het Chocoladesalon van Brussel in 2016 schitterden met twee medailles, een zilveren en een bronzen.

Sindsdien is de droom van de tovenares met de cacaoboon uitgekomen: in Ciney en Rochefort opende ze haar eerste twee winkels, Singoji. In haar pralines van 100% zwarte chocolade met overheersende fruitsmaak zegt Eurphrasie al haar emoties te leggen, die duidelijk worden opgepikt door een trouw cliënteel in Ciney en Rochefort, maar ook door grote sterrenchefs.