En de laureaten van de fotowedstrijd zijn …

09/10/2020

U hebt de voorbije zomer met velen deelgenomen aan onze fotowedstrijd Surrealistisch België.

We kregen een honderdtal foto’s binnen, van overal ter wereld, die een bepaalde kijk op België tonen. Iconische plekken, zoals het Atomium in de mist of de warme tint van een zonsondergang over het Poelaertplein, geïnspireerde foto’s van het werk van Magritte, nonnen die een zakje friet eten, een saxofonist met de voeten in het water, een smurf die in een glas bier duikt. Gent, Namen, Antwerpen, Leuven … de Belgische kust, de Ardennen en België zoals men het zich in het buitenland droomt, met chocoladefonteinen, wafels, frietkramen … alles met veel humor en artistiek talent in beeld gebracht.

Recreation van Patricia Verburg en L’un n’empêche pas l’autre van Eva Aerts won respectievelijk de jury- en de publieksprijs.

De jury viel voor de caravan in de Belgische driekleur achter in een weide terwijl het publiek de voorkeur gaf aan de windmolen voor de kerncentrale van Doel.

Beide laureaten krijgen een cadeauchèque van € 250 op de site Belgunique; de andere winnaars mogen binnenkort een Belgisch getint geschenkenpakket verwachten.

Alle laureaten worden persoonlijk per mail op de hoogte gebracht.

U vindt de winnende foto’s 2020 in de subrubriek Foto’s (de eerste twintig in de Fotogalerij).