Eerste voedselmarkt open in Brussel

08/01/2020

17 restaurants die verschillende keukens aanbieden, klitten bijeen op één plek hartje Brussel. Welkom in Wolf, de eerste food market van de hoofdstad.

Aan de Wolvengracht – vandaar de naam – vlak bij het De Brouckèreplein is in de oude ASLK-bank een grote culinaire ruimte ingericht, grotendeels met behoud van de originele indeling. Onder leiding van de Brusselse architect Lionel Jadot zijn de vroegere loketten omgetoverd tot eetstandjes en talrijke decorelementen zijn in de grote open ruimte van 500 m² ingepast, met centraal een grote bar waar onder meer twee bieren worden gebrouwen. Helemaal rondom staan de tafels uit gerecupereerd hout en de verschillende standjes.

De open keukens, allemaal heel verschillend, verkopen een keur aan diverse wereldgerechten, die hun inspiratie halen uit een concept dat in het zog van de iconische Chelsea Market in New York opkomt in de grote wereldsteden. De biomarkt, de microbrouwerij en de 17 restaurants nemen ons mee naar Azië, India, Ethiopië, Syrië, Griekenland, Italië, Hawaï en Japan. Je kan niet om befaamde Belgische adressen, zoals slagerij Dierendonck en Gaufres&Waffles van Yves Mattagne en uiteraard ook de Belgische chocolade, heen.

Wolf is alle dagen open van 8 u. tot 23 u. Betalen kan alleen elektronisch.