Een van de beste Chardonnay komt uit België

28/03/2022

We hebben u al eerder gesproken over domein Chant d’Eole in het Henegouwse Quévy, en terecht: zijn erelijst wordt langer met de jaren! Eens te meer werd het domein uitgeroepen tot beste Chardonnay ter wereld.

Dit jaar vond de internationale wedstrijd ter bekroning van de beste Chardonnays ter wereld plaats in Bourgondië. Een ruim 300-koppig expertenpanel bestudeerde er liefst 546 monsters uit 32 landen en alweer maakte de Belgische Chardonnay het verschil.

Met deze medaille komt het domein aan meer dan twintig internationale onderscheidingen. In 2020 won het al goud in Londen in dezelfde categorie en in 2021 zilver in Japan, in het gezelschap van merken als Taittinger of Lanson.

Feit is dat je niet om het succes van de Belgische schuimwijnen heen kan. Domeineigenaar Hubert Ewbank gaat niet lijdzaam toezien. Hij investeerde in een groot uitbreidingsproject en hoopt zo aan de vraag te voldoen maar ook te diversifiëren. Het domein zou daarmee uitgroeien tot 50 ha en de Chant d’Eole de nummer één van de Belgische wijnstreken maken. Om de bezoekers te verwelkomen zouden er op het domein naast een restaurant twee conferentie- en een spektakelzaal komen en het dak zou tot rooftop worden omgebouwd. Als u er de gouden medaille van dit jaar, de Blanc de Blancs Brut, gaat proeven, wees dan voorbereid op delicate bubbels die zorgen voor een aroma van witte bloemen en diepgang, fris en met een toets van citroen.

Een festijn voor ogen én smaakpapillen!