Dulle Griet, een van de beste bars ter wereld

19/06/2020

In een artikel van de krant The Guardian dat de beste bars ter wereld opsomt, staat naast de trendy pubs van New York en paradijselijke bars in Mexico café Dulle Griet, op de Vrijdagmarkt in het historische hart van Gent.

Het is een fantastische Vlaamse bruine kroeg met de ruimste bierkaart van Gent. U kunt immers kiezen uit 500 soorten bier, in een prachtig oud middeleeuws en rustiek decor. MAX, zijn vrij zware huisbier geserveerd in een enorm 1,2 l-glas in de vorm van een laars, is ver buiten de grenzen van ons landje bekend en lokt tal van toeristen. Klanten moeten een van hun schoenen als borg geven om diefstal of glasbreuk tegen te gaan. Het personeel luidt dan een klok en de schoen wordt in een mandje boven de bar gehesen tot wanneer men het glas teruggeeft.

Als u in de streek bent en van ongewone plekjes houdt, loop dan zeker ‘s binnen in die authentieke bar en bestel er een van de Belgische trappisten. Of ontdek nog andere Belgische en buitenlandse brasserieën met hun verborgen parels.