Drie sterren in de Michelingids

20/01/2021

Zelfs in deze bijzonder harde tijden voor restauranthouders blijft de bekende Michelingids de beste tafels bekronen. Voortaan heeft België zelfs een tweede driesterrenchef.

Viki Geunes vergezelt zijn vakgenoot Peter Goossens aan de sterrenhemel. Die had de sleutels in handen van de enige driesterrenzaak, Hof van Cleve in het Oost-Vlaamse Kruisem. De 48-jarige Geunes leidt Zilte, sinds 2011 gevestigd op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen.

‘Door zijn restaurant én de bereidingen verder te verfijnen tot hij alleen de essentie overhoudt, heeft Viki Geunes zich ontpopt tot meester in zijn vak’, zo stelt de commentator van de Michelingids, die een menu beschrijft dat u uitnodigt voor een ‘ware emotionele ervaring’.

Vreemd genoeg bekroont deze ultieme erkenning een autodidact die met een diploma industriële wetenschappen op zak uit zijn persoonlijke ervaringen heeft kunnen putten, vooral zijn reizen, om zich een eigen culinair universum te creëren. Viki Geunes, geïnspireerd door het uitzonderlijke uitzicht over het water vanuit zijn restaurant, werkt vooral met vis, schaal- en weekdieren.

De ultieme droom van elke chef is vervuld, nu zo snel mogelijk de op één na belangrijkste nog: opnieuw zijn deuren openen voor de fijnproevers.