Dolfin, gastronomische en milieuvriendelijke chocolade

18/11/2021

De Belgische chocolatier Dolfin, die zijn producten in ruim dertig landen verkoopt, heeft in Ivoorkust zijn eigen fermentatiecentrum voor cacaobonen en een groene fabriek in Nijvel opgericht.

Al meer dan dertig jaar dankt Dolfin zijn wereldfaam aan verrassende combinaties van chocolademassa met fruit, kruiden, bloemen of bekende klassiekers van verfijnd snoepgoed om verrukkelijke en volle smaken te creëren, zonder toegevoegde suikers en vetten. Zo worden er speculaas, roze peper, citroen, gember, geroosterde amandelen … gebruikt. Het is echt sisyfusarbeid, want je moet onophoudelijk innoveren en met nieuwe smaakcombinaties komen om de klantenkring aan je te binden en uit te breiden.

 

Dolfin vestigde zich twee jaar terug in een duurzamer gebouw in de industriezone van Baulers (Nijvel), een investering van 2 miljoen euro. Aan een duurzaam milieu hechtte het merk altijd al veel belang: 12 jaar terug compenseerde het zelfs als eerste Belgische chocolatier 100% van zijn koolstofproductie. Ook lanceerde het een 100% biologisch en 100% fairtradeproduct.

 

Om de kwaliteit van het product op peil te houden, gebruikt Dolfin uitsluitend de beste ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De verse cacaobonen worden streng geselecteerd voor ze worden gefermenteerd en gedroogd in zijn nieuwe centrum in Ivoorkust.

 

U kunt die heerlijke producten kopen in Londen, Parijs, New York … en uiteraard in België.