Dinosauriërs te gast in uw salon

04/02/2021

Virtueel bezoek aan Europa’s grootste galerij van dinosauriërs

Als u gefascineerd bent door dinosauriërs, moet u zeker Arkhane gaan opzoeken, dat authentieke fossiel, voor 70% compleet en 8,7 m lang uit het Boven-Jura (ongeveer 155.000.000 jaar geleden). Het staat te kijk tot in het voorjaar 2021, in wereldpremière, in de Galerij van de Evolutie van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Naast Arkhane wachten nog andere dinosauriërs op u in de 360°-galerij: de iguanodons van Bernissart, de tyrannosaurus, de velociraptors bekend uit de film Jurassic Park. Dichter bij ons maar nog altijd uit de prehistorie de mammoet van Lier, het primitief paard en de neandertaler, die in Spy werd ontdekt. Maar ook het heden komt aan bod. U merkt hoe het gaat met het koppel slechtvalken die hun nest hebben gebouwd in een klokkentoren van de hoofdstad en hoe hun jongen groeien. En u kunt online een cursus volgen om uw kennis van de biodiversiteit bij te spijkeren. Liever wetenschappelijk onderzoek bijwonen? Ook dat kan. Zin om eropuit te trekken? Ga in documentaires mee op insectensafari met een entomoloog of op expeditie naar Vietnam, Siberië of Antarctica.

Al deze en nog heel wat andere ervaringen kunt u opdoen vanuit uw luie zetel, met de brede waaier aan virtuele activiteiten op de museumsite.