De smurfen: wereldsterren

22/04/2021

Na veertig jaar zijn de tekenfilms van de smurfen nog altijd razend populair bij jong en oud in meer dan 100 landen. Met negen seizoenen en 272 episodes op de teller!

De blauwe rakkers verschenen eerst op papier, in oktober 1958. Inmiddels hebben de figuurtjes van Peyo in 2020 hun 38e album uit. Vandaag zijn de albums in 90 landen te koop. In totaal zijn er al bijna 35 miljoen stuks wereldwijd van verkocht!

De nieuwe RTBF-reeks gaat in dezelfde geest door met de spannende avonturen. De luchtige en olijke toon zal het kleine grut en zijn ouders blijven bekoren. Uiteraard zijn Grote Smurf, geflankeerd door zijn gezellen, van de partij: Potige Smurf, Lolsmurf, Brilsmurf, Knutselsmurf, Moppersmurf, Smurfin … en hun nieuwe buren uit het Meisjesdorp.

Nog voor de productie rond was, sprongen buitenlandse televisiezenders op de nieuwe serie. Het Franse TF1 en de Duitse kinderzender Kika hebben de uitzendrechten al gekocht. Zo ook de Amerikaanse groep Nickelodeon, die ze in 40 landen via zijn verschillende betaalplatforms gaat aanbieden. Andere nationale omroepen, zoals de RAI, en streamingdiensten als Netflix zitten mee op de kar.

Beleef het vervolg van de smurfenavonturen in deze nieuwe reeks van de RTBF, voor 75% gemaakt in de Belgische studio Dreamwall!