De maestro is terug !

03/03/2022

Op 4 maart brengt Stromae een nieuw album uit. Zowat negenduizend gelukkigen hoefden er niet tot dan op te wachten. Hij gaf Multitude op 22 februari in voorpremière ten beste aan het Brusselse publiek. Om onze ogen en oren goed de kost te geven, diepte de showman enkele Belgische troeven op.

Zo verraste Stromae door een symfonisch orkest in de arm te nemen, het Belgian National Orchestra. De schrijver-componist vond in Dirk Brossé de evenwaardige maestro voor die samenwerking. De dirigent uit de Koninklijke Muziekconservatoria Gent en Brussel kan bogen op een pak ervaring in de popscene. Zo kwamen zes van de elf titels van het nieuwe album tot stand in de Dada Studios in Schaarbeek.

Nog opmerkelijk is dat de artiest nu het gezelschap krijgt van zijn, eveneens Brusselse, digitale variant. Dat alter ego, in beste Pixar-traditie, danst met de zanger op de reuzenschermen. Technisch een straffe toer van animatiestudio nWave Pictures uit Vorst.

Maar sommige dingen blijven gelukkig hetzelfde. Zoals voor het album Racine Carrée verdient de Belgische styliste (en partner van Stromae) Coralie Cambier ook hier een pluim.

Het eerste van de drie concerten in voorpremière vond plaats in Brussel (Paleis 12), niet zonder enige symboliek. Hoewel het nieuwe album de wereldmuziek verkent (Mongoolse gezangen, Bulgaarse koren …) krijgt België van onze Brusselse maestro altijd weer een bevoorrecht plaatsje.