De grootste drijvende schaatsbaan van Europa …

02/12/2019

Pairi Daiza opent uitzonderlijk zijn deuren tijdens de kerstperiode en pakt uit met iets ongewoons … Klein en groot kunnen zich heerlijk uitleven op de grootste drijvende ijspiste van Europa.

Voor het eerst haalt Pairi Daiza de magie van Kerstmis binnen, van 14 december tot 5 januari. Het artistieke team van het park ontwierp decors en verlichting in de vorm van dieren. De bezoekers kunnen zich ook komen vergapen aan klank-en-lichtspel en de immens grote kerstboom.

 

Volgens communicatiehoofd Claire Gilissen van Pairi Daiza is de kunststof schaatsbaan 1.500 m² groot. Hij komt te liggen op een meer en is bereikbaar via een ponton. De bezoekers kunnen lekker in de buurt rondhangen. Een groots project dus, mogelijk gemaakt dankzij onder meer de knowhow van de Waalse bedrijven Color Productions, een van de Europese bedrijven dat het langst ervaring heeft met mobiele schaatsbanen, en Charlie’s Factory, dat gespecialiseerd is in  waterattracties. De piste is volledig uit recycleerbare materialen.

 

Trek dus binnenkort uw warmste kleren aan voor heel wat schaatsplezier in een sprookjesdecor.