De 28 Belgische restaurants die tot de beste ter wereld behoren
28 Belgische restaurants komen voor in La Liste, de 'gastronomische rangschikking der rangschikkingen' op wereldniveau.
La Liste wordt opgesteld aan de hand van duizenden persartikels, honderden gidsen en miljoenen online beoordelingen. Sinds enkele jaren is het dé internationale gastronomische gids bij uitstek.
Bijna 30 Belgische restaurants behoren tot de 1.000 beste ter wereld en staan in La Liste, de gastronomische 'rangschikking der rangschikkingen'.
Het hoeft niet te verbazen dat 'Boury' in Roeselare en 'Hof van Cleve' in Kruisem de hoogste score halen met 96,50/100.
Gevolgd door, in volgorde: 'The Jane' (96,50) in Antwerpen en 'Le Chalet de la Forêt' (96) in Ukkel en - telkens met een quotering van 93,50 - 'Hertog Jan at Botanic Antwerp' in Antwerpen, 'L'Eau vive' in Profondeville, 'Slagmolen' in Oudsbergen en 'Zilte' in Antwerpen.
Vinden we eveneens terug in La Liste: 'La Villa Lorraine by Yves Mattagne' in Brussel, 'Castor' in Waregem, 'De Jonkman' in Brugge, 'La Durée' in Izegem, 'Nuance' in Duffel, 'Vrijmoed' in Gent, "'D'Eugénie à Emilie' in Saint-Ghislain, 'Ralf Berendsen' in Lanaken, 'La Table de Maxime' in Paliseul, 'Bartholomeus' in Knokke, 'Cuchara' in Lommel, 'Arabelle Meirlaen' in Marchin, 'Comme chez Soi' in Brussel, 'Sir Kwinten' in Lennik, 'L'Air du Temps' in Eghezée, 'La Paix' en 'Bozar' in Brussel, 'Colette-De Vijvers in Scherpenheuvel-Zichem en 'Het Gebaar' in Antwerpen. 'Menssa' in Sint-Pieters-Woluwe sluit het rijtje toppers af met een score van 75/100.
De culinaire uitstraling van België waarborgt ongetwijfeld een breed smaakpalet!