De 10 beste biercafés in Brussel volgens The Guardian

22/01/2019

De Britse krant The Guardian prijst tien Brusselse horecazaken aan waar u zeker naartoe moet om getapte Belgische bieren te proeven. Volg ons maar … maar niet overdrijven.

1. Vlak bij de Grote Markt serveert The Sister (Vlees-en-Broodstraat 3) bier van ruim 70 Belgische biologische brouwerijen in een ruimte die ook gebruikt wordt voor kunsttentoonstellingen, salsa en yoga.

2. Op het rustige Fontainasplein, enkele minuten stappen van de zwerm rond Manneken Pis, ligt Moeder Lambic, voor liefhebbers van geuze een verplichte stop met ambachtelijke bieren.

3. Niet ver van Brussel-Zuid, waar de Eurostar en de Thalys aankomen (Lambert Crickxstraat 24) is in 2017 een voormalige sigarettenfabriek omgebouwd tot ambachtelijke brouwerij L’Ermitage. Buurtkunstenaar Krump illustreert er het etiket van de creatieve brouwsels.

4. Sinds 2 jaar huisvest een immense ruimte, het vroegere hoofdkantoor van luchtvaartmaatschappij Sabena, Le BrewDog Brussels. Bierfanaten stromen massaal toe in de bar met z’n immense vensters en hoge plafonds voor een nachtje fuiven.

5. Brasserie Cantillon (Gheudestraat 56), een echt pelgrimsoord, onthult u de geheimen van bieren gegist met wilde gisten, op basis van biologische tarwe en gerst, maar ook kersen en frambozen, zoals de Kriek en Gambrinus.

6. En stoemelings (Dieudonné Lefèvrestraat 37), plaatselijk dialect voor “in ’t geniep”, is de perfecte naam voor deze microbrouwerij, die aanvankelijk in een badkuip brouwde. De Curieuse Neus is buitengewoon.

7. In de hippe Sint-Katelijnewijk is een lijstenmakerij omgebouwd tot hoogtechnologische brouwerij Brussels Beer Project. Je drinkt er vreemde en sublieme bieren uit speciaal ontworpen glazen.

8. Voor gerechten op basis van ambachtelijke bieren moet u in Le Restobiere (Vossenstraat 9) zijn. Neem konijn met geuze en chocomousse met Hercules Stout om weer op krachten te komen.

9. Even buiten het stadscentrum, in Molenbeek, houden de echte liefhebbers van klassieke Belgische bieren met een vleugje fantasie halt in La Brasserie de la Senne (Gentsesteenweg 565).

10. Onze bierroute eindigt in La Brocante, langs de pittoreske rommelmarkt op het Vossenplein, een bar die uitpakt met zijn opmerkelijk assortiment ambachtelijke bieren, waarvan sommige in een beperkte oplage voor de echte enthousiastelingen worden opzijgezet.