Choco-Story Brussels, een reis langs duizend smaken hartje Brussel

22/02/2019

Het bekende Brusselse chocolademuseum start een tweede leven op enkele stappen van Manneken Pis. Voortaan mikt Choco-Story Brussels op moderniteit en interactiviteit om het verhaal van het bruine goud te vertellen. En iedereen mag proeven.

Choco-Story Brussels is vooral een familiegeschiedenis. In mei 2014 richten de families Van Lierde en Van Belle, die met elkaar de liefde voor cacao en chocolade delen, samen het museum op. Choco-Story Brussels is een van de populairste Brusselse musea onder toeristen. In 2018 hebben ruim 95.000 bezoekers kennisgemaakt met de geschiedenis van het bruine goud.

Choco-Story Brussels, voortaan groter, interactiever maar nog altijd even lekker, ligt sinds kort aan de Stoofstraat, naast Manneken Pis. Klein en groot krijgen de kans te duiken in het universum van de chocolade, van herkomst tot afgewerkt product. Van de cacaobonen, 5.000 jaar geleden al geteeld door de Azteken en de Maya’s, tot de Belgische pralines in de 20e eeuw via de chocolade die in 1519 met Hernán Cortés per boot meekwam naar Europa. Choco-Story Brussels werkt met interactieve kaarten, virtuele realiteit en er zijn spelletjes voor de kinderen.

Als kers op de taart ziet u hoe een meester-chocolatier ambachtelijke pralines vervaardigt en mag u zelf proeven. Over de kwaliteit van Belgische chocolade raak je nooit uitgepraat!