Café van prestigieuze Hotel Metropole opnieuw open

20/07/2021

Hotel Metropole was het enige onafhankelijke vijfsterrenhotel in de Belgische hoofdstad. Pal in het historisch hart van Brussel doet zijn beschermde voorgevel het De Brouckèreplein extra recht.

In het pand werd vanaf eind 19e eeuw een hotel uitgebaat, toen een welgesteld cliënteel voor zijn reizen uitkeek naar luxueus logies voorzien van het modernste gemak uit die tijd en met een hoogstaande dienstverlening.

 

De bouwwerkzaamheden in de wijk veroorzaakten grote hinder en in 2020 zou corona de genadeslag geven: het hotel sloot zijn deuren. Gelukkig gingen dankzij het enthousiasme en de vastberadenheid van enkele personeelsleden het café, de brasserie en het terras van het mythische oord weer open. Want inderdaad, ooit kwamen hier voorname gasten over de vloer, uit de showbizz en de politiek. Wereldberoemde sterren hadden onder het goud, tussen de marmeren zuilen met Korintische kapitelen en reuzenspiegels en onder de glazen daken in art nouveau gelopen. Allemaal decors die luxe en rijkdom uitstralen en er een uitzonderlijk gastvrij oord van maken waar je je Any where out of the word * voelt.

 

Sarah Bernard, Maurice Chevalier, Roosevelt, generaal De Gaulle, Yehudi Menuhin, Jacques Brel, Toots Thielemans … waren er te gast; Annie Cordy had er haar suite, haar Brusselse vaste stek, zoals ze graag zei. Met de heropening van het café en het terras knoopt Brussel weer een beetje aan bij de tijd toen het bruiste en ruiste.

 

* Charles Baudelaire