Brussels Pride Week weer in volle gang

16/05/2024

In Brussel loopt de Pride Week, met allerlei LGBTQI+-evenementen overal in de hoofdstad, waarvan de Brussels Pride op 18 mei de topper is.

Thema dit jaar is Overal Veilig. De nadruk ligt op inclusieve, veilige, duurzame evenementen en opkomen voor jezelf. Met onder meer rondleidingen in regenboogkleuren, workshops om bewustzijn te creëren, een concert van een queer popkoor en zoveel meer.

Op donderdag trekt de Mini-Pride door de levendige en trotse Sint-Jacobswijk, het startschot van de slotfestiviteiten van de Pride Week. ’s Lands bekendste beeldje krijgt een gelegenheidskostuum aan. Hoewel elk evenement in deze uitgebreide LGBTQI+-kalender de moeite loont, is het hoogtepunt ongetwijfeld de Pride March op zaterdag.

De mars, een hulde aan diversiteit, verdraagzaamheid en acceptatie, vertrekt om 14.30 u. aan de Kunstberg, handig dicht bij het Centraal Station, en trekt naar diezelde Sint-Jacobswijk. Plezier, trots en solidariteit gegarandeerd. Tal van dj’s en muzikanten zullen van de partij zijn, en niet te vergeten de deelnemers aan Drag Race Belgique.

Hoe dan ook, de Pride Week hoort leuk en veilig te zijn voor iedereen en de organisatoren doen hun uiterste best om het feest vlot te laten verlopen. Dat impliceert een Safer Zone op het Albertinaplein, waar vrijwilligers en getrainde professionals psychosociale of medische bijstand kunnen verlenen.

Geniet allemaal van de Pride Week!