Brussel is een echt fietswalhalla

20/06/2024

Het begon met de 8e editie van de BXL Tour en eindigde met de Ronde van België: Brussel was vorig weekend ‘s lands place to be voor fietsers.

Meer dan 6.000 wielerfanaten klikten zondagochtend in hun startbox voor het koninklijk paleis in Brussel in. Niemand minder dan … de Kannibaal verwelkomde hen: Belgiës en mogelijk ’s werelds grootste wielrenner ooit, baron Eddy Merckx, de peter van de BXL Tour, waarin renners van alle niveaus door de afgesloten straten van de hoofdstad konden rijden, op zoek naar roem maar natuurlijk ook voor het plezier. 

Jong en oud reden zich 40 km lang de longen uit het lijf, tot aan de meet op een steenworp afstand van het Atomium. Daar maakten de amateurs plaats voor de profs, want de Heizel was zowel vertrek als aankomst van de slotrit van de Ronde van België. Hoewel die niet door een landgenoot werd gewonnen, leverden twee van onze beste sprinters er wel een bikkelharde strijd: Tim Merlier en Jasper De vlam van Ham Philipsen. De eerste stak dominant en zegevierend zijn armen in de lucht toen hij in de schaduw van Brussels iconische monument over de meet kwam. 

Proficiat Merlier, Philipsen en alle renners in de Ronde van België én proficiat de enthousiaste amateurs in de 8e editie van de BXL Tour. Een redacteur van Focus on Belgium is tot ver vooraan in het peloton van de BXL Tour doorgestoten, dus neem van ons aan dat iedereen er erg van heeft genoten en zijn uiterste best heeft gedaan. 

En zo draait alles maar door …