Brussel, bezoek een groene hoofdstad

04/09/2020

Brussel, bezoek een groene hoofdstad

Brussel is een groenere stad dan je denkt. De hoofdstad van Europa heeft meer dan 8.000 hectare aan groene ruimtes: parken, bossen, het bos van Soignes, begraafplaatsen, sportterreinen, enz. Dat is de helft van de regio! De stad wil dit nog verder uitbreiden met haar  "Canopée"-plan. Het plan loopt van 2020 tot 2030 en werd gelanceerd om de straten van Brussel groen te maken. Dit tienjarenplan maakt het mogelijk om het plantenaanbod uit te breiden en te diversifiëren en om "bostuinen" en "stadsbossen" aan te leggen.

Een ”Groene Promenade”  , die zich over 60 kilometer uitstrekt, laat voetgangers en fietsers toe om door het groen van het Brussels Gewest te toeren. De Promenade is verdeeld in zeven delen, die verschillende facetten van het landschap van het Brussels Gewest vertegenwoordigen, van parken tot tuinen, van meren tot natuurreservaten. U kunt het Heizelplateau, de koninklijke parken, het bos van Soignes in het zuiden van Ukkel, de Woluwevallei tussen Senne en Woluwe, de Molenbeekvallei, het Pajottenland tussen Vogelzangbeek en Geleytsbeek ontdekken. 

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een nieuwe website en een app ontwikkeld. Alle groenvoorzieningen in de hoofdstad zijn daar te vinden, samen met een reeks leuke details. Dit alles wordt gepresenteerd via een interactieve kaart. De ideale manier om te genieten en hoeken te ontdekken waar de natuur nog steeds hoogtij viert. Voor elke site heeft u recht op een gedetailleerde uitleg (de geschiedenis van het park, het bos... de geografische ligging, de manier waarop het wordt beheerd...) en een fotogalerij.