Brouwerijenroutes

27/07/2020

Te voet of per fiets: op deze vijf tochten kunt u Belgische brouwerijen en hun omgeving ontdekken.

1. Trappisten van Westmalle (provincie Antwerpen)
Uw wandeltocht van 8 km start in de Abdijlaan in Westmalle. U stapt door een mooie bosrijke streek met veel eekhoorns die van tak tot tak springen. Hoewel de abdij gesloten is voor het publiek kunt u in café Trappisten kijken naar een film over het brouwen van het trappistenbier.

2. Hopstreek (West-Vlaanderen)
Poperinge is de hoofdstad van het Hopland. Ruim 80% van de Belgische productie van deze plant die bier zijn smaak, bitterheid en aroma geeft, komt hier vandaan. Tijdens uw geurige tocht (wandelroute van 8km  of fietsroute van 41km) komt u langs het Hopmuseum, de Sint-Bernardusbrouwerij en Leroy Breweries.

3. Rondje Cornet (Vlaams-Brabant)
Ten noordwesten van Brussel kunt u makkelijk van brouwerij naar brouwerij trekken. De meeste zijn gesloten voor het publiek maar u kunt hun bier wel proeven op de vele terrassen langs de 42 km lange fietsroute.

4. Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)
In de Vlaamse Ardennen, de wieg van een biertraditie die teruggaat tot de 12e eeuw, zijn nog vier brouwerijen in bedrijf. U kunt kiezen uit een wandelroute van 11 km en een fietsroute van 36 km.

5. In de voetsporen van Bruegel (Limburg)
U rijdt door het Kempisch plateau en zijn idyllische landschappen over een 49 km lange fietsroute. De lokale brouwerij Martens huisvest het grootste brouwerijmuseum in Europa. In de omgeving kunt u nog andere brouwerijen bezoeken.