Bloemenkunst krijgt ruim baan in Brussel

17/08/2021

Vanaf medio augustus neemt Bloeiend Brussel de bezoeker mee op bloemenwandeling rond de Grote Markt. Dit event zonder weerga vervangt tot 5 september het traditionele begoniatapijt door een coronaveilig ongezien floraal parcours.

Dit jaar bestaat de traditie om het historische hart van de hoofdstad met bloemen te versieren vijftig jaar. In 1971 werd de Grote Markt namelijk voor het eerst getooid met een tijdelijk begoniatapijt van decoratieve arabesken. Dit jaar breidt het concept zich uit naar symbolische plekken die een florale toets krijgen en zich hullen in bloemblaadjes en kleuren. In totaal tonen 21 tapijten de creativiteit en het vakmanschap van hun bloemkunstenaars. Een parcours van 30 minuten, verdeeld in 16 etappes, loopt onder meer voorbij Manneken-Pis en door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Tot de creaties behoort een werk dat op het binnenplein van het stadhuis hulde brengt aan de slachtoffers van de overstromingen.

 

Dit initiatief is zowat een uitloper in de openbare ruimte van het tweejaarlijkse bloemenfestijn in het Brusselse stadhuis, ter afwisseling van het Bloementapijt. ‘Door het evenement over meerdere weken en locaties te spreiden, doen we de coronaregels naleven, zodat het publiek zorgeloos kan rondkuieren’, legt Brusselse schepen van Cultuur Delphine Houba uit