Bier dat het virus overleeft!

07/08/2020

De biersector van het koninkrijk van het bier, die vele honderden merken verkoopt op de lokale, nationale of internationale markt, kreeg een flinke opdoffer door de lockdown en de daaropvolgende sluiting van de horeca.

Welnu, de zo gegeerde drank blijft niet lang goed. Geconfronteerd met afzetproblemen kwamen sommige brouwers op het idee hun bier te gaan distilleren. Brussels Beer, Source Beer Co., No Science en En Stoemelings, vier Brusselse brouwerijen uit de wijk Tour en Taxis, gingen samen de uitdaging aan. Door logistieke en organisatorische perikelen waren het er niet méér, hoewel het project Support your local breweries" aantoont dat de wil tot samenwerking tijdens deze gezondheidscrisis wel degelijk aanwezig is.

De distillateurs beschrijven de sterkedrank of het bierdistillaat als een witte alcohol met een vleugje irisbloesem (het embleem van het Brussels Gewest – zou er een verband zijn?), tussen peket en gin, van 37,5°. Het nieuwe brouwsel, Smells like Brussels spirit, is sinds 9 juli te koop in 50 cl-flessen in de deelnemende brouwerijen, bepaalde horecazaken (die voor de gelegenheid zelfs cocktails hebben gemaakt) en speciaalzaken. De beperkte oplage telt in totaal 1.400 flessen. Hoeft het nog gezegd dat de fans zich zullen moeten reppen om de nectar in te slaan?