Bezoek gratis het koninklijk paleis

20/07/2022

Zoals elk jaar opent het koninklijk paleis van Brussel zijn deuren voor het publiek. Nog tot 28 augustus 2022.

Tijdens uw bezoek kunt u de administratieve residentie en de belangrijkste werkplek van koning Filip en koningin Mathilde bezoeken. In dit paleis met zijn opmerkelijke architectuur loopt u door de historische salons en de rijkelijk gedecoreerde ontvangstzalen, waar jaarlijks allerlei activiteiten van de koninklijke familie plaatsvinden, tot u ten slotte in de prachtige tuin komt.

Dit jaar kunt u er ook drie tijdelijke tentoonstellingen gaan bekijken:

In de Troonzaal toont de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed in de expo Boudewijn, Koning zijn de markante momenten uit de regering van koning Boudewijn. U ziet er beelden, archiefstukken en voorwerpen waarvan sommige voor het eerst publiek worden tentoongesteld.

In de Spiegelzaal pakt het educatief centrum voor technologie Technopolis op een ludieke manier uit met wetenschap aan de hand van LEGO-montages in de Expo waar u als een blok voor wetenschap valt.

In de Grote Galerij organiseert Belspo (Federale Wetenschapsbeleid) de expo Onze toekomst veiligstellen over de klimaatopwarming, de observatie van onze aarde, de digitalisering van de collecties en over maritiem en poolonderzoek.

U betreedt het koninklijk paleis vanop het Paleizenplein. Het is nog open tot 28 augustus. Het bezoek duurt ongeveer 60 min, is gratis, maar reserveren is verplicht via deze link. Nadere info op de website.