Bezoek Brussel virtueel

20/01/2021

U droomt van een bezoek aan Brussel maar de pandemie steekt er een stokje voor? Geen nood, ga lekker ontspannen voor uw scherm zitten en volg het team van Brussels By Foot.

Het bedrijf wilde gretig inspelen op al die lockdowns die ons momenteel teisteren en onze kansen op reizen ver of dichtbij beperken. Zijn gidsen stippelden virtuele bezoeken aan Brussel uit, zodat wij onze hoofdstad zouden kunnen blijven ontdekken, en kwam daarmee tegemoet aan zijn opdracht.

Hoe gaat dat in z’n werk?  Uw gids wandelt echt door de straten van de stad, met een camera en een microfoon. U kunt hem volgen vanop uw pc-scherm, lekker knus in uw fauteuil. Via zoom meeting volgt u de uitstap mee, alsof u er zelf bij was. U kunt vragen stellen, commentaar geven …

U kunt deelnemen aan themawandelingen. De eerste laat u de volkse Marollenwijk in het centrum van de stad (her)ontdekken, aan de hand van het straatprotest tegen de onderdrukking in tijden van crisis, oorlog, gevaar voor de volksgezondheid of verpaupering. De tweede neemt u mee in de voetstappen van de bekende schurken en beruchte strafzaken die Brussel in de 19e en 20e eeuw onveilig maakten. 

Op de site vindt u alle praktische info en kunt u zich inschrijven.