Belgische Whisky beste van Europa

04/11/2014

De Belgian Owl Single Malt 64 Months is uitgeroepen tot beste single malt whisky van Europa door het toonaangevende Whisky Bible.

De Whisky Bible wordt jaarlijks samengesteld door de Brit Jim Murray, die er prat op gaat alle 4.700 whisky’s uit de wereld zelf te proeven. Dit jaar waren er alvast 1.145 nieuwe bij. De allerbeste whisky ter wereld werd de Japanse Yamazaki Single Malt Cask 2013. In de Europese ranglijsten kreeg de Belgische Belgian Owl Single Malt 64 Months de titel van beste Europese whisky mee.

De Belgian Owl Single Malt is de eerste honderd procent Belgische whisky en wordt sinds 2004 gebrouwen in Grâce-Hollogne, nabij Luik. In 2007 werden de eerste flessen voorgesteld aan het grote publiek. De single in single malt betekent dat de gouden drank het werk is van één enkele stoker. Door het succes van de Belgische whisky wordt de drank voorlopig enkel nog in flesjes van 20cl op de markt gebracht.

“Het is een echte Belgische single malt, hier gedistilleerd uit honderd procent Belgische gemoute gerst”, zo stelde Etienne Bouillon destijds zijn whisky voor. “We gebruiken het kalkrijke water uit de streek en de whisky rijpt minstens drie jaar op vat. Je proeft al het goede uit Haspengouw”.