Belgische tripel pakt goud op International Beer Challenge

24/11/2022

Een gloednieuw Belgisch bier doet de ronde in Londen en in de wereldwijde biergemeenschap na het winnen van een gouden medaille op de International Beer Challenge.

De Londense bierwedstrijd wordt beoordeeld door 70 juryleden in een aantal categorieën, waaronder tripels, waar Engelken iedereen verraste, inclusief de brouwers.

De groep van vijf vrienden achter De Brouwbende lanceerde zijn bier in april 2021. Iets meer dan anderhalf jaar later heeft het kleine Belgische bedrijf uit Berlare (in de provincie Oost-Vlaanderen) internationale erkenning gekregen.

Het leven werkt soms op mysterieuze manieren. De bende wilde zijn geluk beproeven in lokale wedstrijden, maar die waren volgeboekt omdat ze te laat waren. Dus keken ze naar de internationale scene, en de rest is geschiedenis.

Een Engelken is niet voor bangeriken: met 8,5% alcohol is het een sterk bier, zoals tripels meestal zijn. Het heeft noten van citrus en steenvruchten. Daar komt nu de smaak van de overwinning op de International Beer Challenge bij.

Wist je dat het bier van de Brouwbende genoemd is naar een oude brouwerij in Berlare, Den Engel, die in 1930 werd gesloten?

Als u meer goddelijke tripels wilt proeven, bent u misschien geïnteresseerd in de bekroonde Paix Dieu, een hit onder andere Belgische bieren die in 2022 in de prijzen vielen.