Belgische bieren internationaal bij de beste

15/09/2021

Met tien genomineerde bieren waarvan drie gekozen als de beste in hun categorie geeft België op de internationale wedstrijd World Beer Awards 2021 andermaal blijk van zijn uitmuntende brouwtraditie.

 

Van de Belgische winnaars vielen er drie in het bijzonder op. Namelijk Brugs Tarwebier (De Halve Maan, Brugge), bekroond als beste tarwebier, de Kriek-Brut Xtra (Liefmans, Oudenaarde), beste speciaalbier en Val-Dieux Excellence (Aubel, provincie Luik), beste gearomatiseerde bier. Dit laatste is het minst bekend, want het zit nog in de experimentele fase. Maar gezien zijn succes worden eind oktober dit jaar 10.000 flessen Excellence op de markt gegooid. Wat hem zijn onvergelijkelijke smaak geeft, is zijn rijping op oude vaten waarin wijn van de abdij van Lérins in Cannes heeft gezeten.

Nog in de categorie gearomatiseerde bieren haalde Rodenbach Caractère Rouge het in de sectie Wild/Sour terwijl een andere Rodenbach, Grand Cru, als beste rode bier in Vlaanderen is gekozen. Beide worden gebrouwen in Roeselare. Oude Geuze Vat 31 van Boon is tot beste geuze uitgeroepen terwijl Lindemans Goyck won in de categorie zure bieren. In de categorie Specialiteit stak Liefmans uit Vlezenbeek erbovenuit en Tipsy in de categorie Erfgoed. Het Limburgse Kompel L’Or Noir gaat lopen met de titel beste tripel op z’n Belgisch en Gordon X-Mas, met die van beste sterk donker bier.