Belgische attractieparken winnaars van de Diamond Theme Park Awards

15/04/2019

Onder meer Walibi Belgium, Pairi Daiza en Plopsaland De Panne zijn de winnaars van de Diamond Theme Park Awards 2019, zowat de Oscars van de pret- en dierenparken in België en Nederland. De uitslag van de 9e editie werd bekendgemaakt op 3 april tijdens een speciaal evenement in de Efteling in Nederland.

Walibi en de Efteling behaalden de meeste prijzen, respectievelijk die voor Beste Themapark van België en Nederland. Daarbovenop won Walibi vier overige onderscheidingen, waarvan die voor Meest Sensationele Park en voor Beste Waterattractie (de Pulsar) in beide landen.

Plopsaland De Panne van zijn kant ging aan de haal met de prijs voor Meest Kindvriendelijke Pretpark in België en zijn attractie Anubis The Ride met die voor Beste Achtbaan. Pairi Daiza, in Henegouwen, behoudt zijn titel van Beste Dierentuin van Europa maar won er nog drie prijzen bij, namelijk die voor Mooiste Geboorte, Mooiste Dierenverblijf en Beste Dierendemonstratieshow. Tot slot werden de attractie Sledgehammer in Bobbejaanland, bij Turnhout, en de dierentuin van Planckendael in Mechelen uitgeroepen tot respectievelijk Beste Attractie van België en Meest Kindvriendelijke Zoo.

De prijzen werden uitgereikt op basis van de samengetelde punten van de vakjury en de 46.845 fans van pretparken die deelnamen aan de online-enquête.