Belgische architecten blinken uit op MIPIM Awards

19/03/2017

Vier Belgische projecten hebben op de prestigieuze MIPIM Awards een hoofdprijs in de wacht gesleept. Op de bekende vastgoedbeurs in Cannes bevestigden de Belgische architecten daarmee hun sterke internationale reputatie.

Elk jaar vindt in Cannes de internationale vastgoedbeurs MIPIM plaats. Naast een networkplatform is de beurs ook een gelegenheid om de beste projecten van het afgelopen jaar te bekronen. Sinds 1991 worden daar de zogenaamde MIPIM-awards uitgereikt. Dit jaar gingen vier Belgische projecten met een hoofdprijs aan de haal. De grote slokop was het architectenbureau Jaspers-Eyers dat in de vier bekroonde projecten betrokken was.

Zo stond het bureau aan de tekentafel van de Warsaw Spire, het hoogste gebouw in Polen. Ook het nieuwe distributiecentrum van NIKE in Ham is van hun hand. Daarnaast ontwierp Jaspers-Eyers samen met A2RC Architects het Chambon-complex in Brussel en was het met een team van architecten betrokken bij de transformatie van het mijngebied Be-MINE  tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel met een historisch-industrieel karakter.