Belgisch design scoort op Pentawards 2016

26/09/2016

Op de uitreiking van de Pentawards 2016 zijn twee Belgische designbureaus in de prijzen gevallen. Quatre Mains won goud en zilver, terwijl ook Monalisa met een zilveren award mocht pronken op de meest prestigieuze competitie voor verpakkingsdesign.

Het Belgische designbureau Quatre Mains uit Maldegem-Donk keerde van de Pentawards 2016 terug met een gouden en zilveren trofee. In de categorie ‘andere markten – huishouden’ gingen de potten en pannen van Jeroen Meus met de hoofdprijs lopen. De verpakkingsdozen van Jules Destrooper veroverden dan weer zilver in de categorie ‘voeding – gelimiteerde series’. Ook het bureau Monalisa uit Brussel mocht met de broodzakken van Delhaize een zilveren award in de categorie ‘voeding – distributeurs/retailers’ in ontvangst nemen.

De Pentawards werden in 2007 in het leven geroepen om verpakkingsdesign in de kijker te zetten. Sindsdien groeide de competitie uit tot de meest prestigieuze tere wereld. Een internationale jury van twaalf experts verkiest elk jaar de origineelste verpakkingen in vijfenvijftig verschillende categorieën. Het Belgische bureau Quatre Mains heeft in de korte bestaansgeschiedenis van de wedstrijd een sterke reputatie uitgebouwd: de voorbije jaren won het al dertien awards.