Belgisch culinair talent gebundeld in Gault&Millau-gids 2025

13/11/2024

Naar jaarlijkse gewoonte maakt gastronomiegids Gault&Millau in november de staat op van het culinaire neusje van de zalm in België. Alweer scoorden ettelijke chefs van bij ons prima, in uiteenlopende categorieën.

Op 4 november bliezen ruim 2.000 restauranthouders, journalisten en partners verzamelen in Brussels Expo op de Heizel om te vernemen hoe de anonieme inspecteurs van Gault&Millau dit jaar de kaarten hebben geschud. Liefst 1.400 adressen juichten de selectie in de 22e editie van de gerenommeerde eetgids toe.   

Onder hen ongetwijfeld Chef van het Jaar van Sir Kwinten (Lennik), de vijf Jonge Chefs van het Jaar van Hert (Turnhout), Seir (Kasterlee), Bink (Turnhout), Bistrot Blaise (Marche-en-Famenne) en Entropy (Brussel), de uitzonderlijke tafels met een score van 19/20 en de vijf koksmutsen Boury (Roeselare) en L’Air du Temps (Liernu), de hele waaier aan aanbevolen restaurants tot zeer grote tafels die kunnen bogen op een score van 12/20 tot 18,5/20 of één tot vier koksmutsen, de drie hoogste nieuwkomers, de twaalftal belangrijke stijgers, de vijftien thematische laureaten van 2025, de nieuwe onderscheidingen Kaas Experience en Lifetime Achievement Award, de sfeer- én kwaliteitsvolle H!P-selectie en tot slot onze beste cocktailbars en dito chocolatiers.   

Allemaal meesters in de hogere kookkunst die zonder uitzondering weten hoe uw smaakpapillen optimaal te verwennen.