Belg Pieter Mulier luidt nieuw tijdperk in bij modehuis Alaïa

18/02/2021

De Belgische modeontwerper Pieter Mulier, sinds 2002 onafscheidelijke rechterhand en vriend van Raf Simons, is aangesteld als creatief directeur bij het prestigieuze Alaïa.

Van opleiding is Mulier architect maar de creatieve taal deelt hij met onze beter bekende landgenoot en modeontwerper Raf Simons. In hun bijna twintigjarige samenwerking hebben ze, met succes, voor enkele befaamde merken gewerkt: Jil Sander, Christian Dior en Calvin Klein. Al bij Dior toonde Mulier zich duidelijk de perfecte schakel voor een goedgeoliede communicatie en werking tussen het naaiatelier en zijn leermeester, Raf Simons.

Met zijn nieuwe aanstelling is Mulier uit de schaduw getreden. CEO Myriam Serrano van Alaïa is ervan overtuigd dat hij over de juiste artistieke talenten en menselijke kwaliteiten beschikt om het erfgoed van de stichter Azzedine Alaïa, overleden in 2017, voort te zetten. En daar is hij ruim mee begiftigd: technisch bijzonder sterk, oog voor detail, gevoel voor tijdloze schoonheid, juist evenwicht tussen innovatief en ambacht, meevoelend, intelligent, bescheiden, vasthoudend, discreet … Alaïa had bewondering voor vrouwen en probeerde hun schoonheid extra in de verf te zetten; Mulier stelt dat hij vrouwen altijd als de kern van zijn creaties zal beschouwen. Met een dergelijke nieuwe kapitein op het schip wacht Alaïa vast een mooie toekomst.