Antwerpen in top 10 te bezoeken wereldsteden

08/11/2017

De stad Antwerpen kreeg onlangs een mooie erkenning van de reisgids Lonely Planet: het prijkt in de top 10 van te bezoeken wereldsteden in 2018. De Scheldestad heeft haar vermelding in ‘Best in Travel 2018’ onder andere te danken aan het aankomende Barokjaar.

Lonely Planet is zowat de belangrijkste reisgids ter wereld, zowel op papier als online en wordt wereldwijd gebruikt om vakanties te plannen. Elk jaar brengt de organisatie een panel samen van reisjournalisten en professionelen uit de toeristische sector. Zij stellen telkens een top 10 samen van te bezoeken landen, steden, regio’s en plaatsen met de beste prijs-kwaliteit. De bestemmingen worden niet gekozen aan de hand van het bezoekersaantal van voorgaande jaren, maar eerder op basis van wat de plaatsen te bieden hebben in de toekomst.

Daarom is het niet toevallig dat Antwerpen net nu die nominatie krijgt, twee maanden voor de start van het Barokjaar: een initiatief dat de erfenis van Peter Paul Rubens in de kijker zet, medegeorganiseerd door Toerisme Vlaanderen. Andere troeven van de stad zijn volgens de populaire reisgids het Museum Plantin-Moretus, de enorme schat aan erfgoed, de toonaangevende mode en het bruisende nachtleven. Ook de voormalige buurthaven ’t Eilandje krijgt een eervolle vermelding.

Antwerpen staat op de zesde plaats in de top 10 van te bezoeken steden. De andere steden in deze ranking zijn Sevilla op één, Detroit op twee, Canberra op drie, Hamburg op vier en Kaohsing (Taiwan) op vijf. Antwerpen staat dus op zes, gevolgd door Matera (Italië), San Juan (Puerto Rico), Guanajuato (Mexico) en Oslo.

Om te lezen wat Antwerpen te bieden heeft volgens Lonely Planet, ga naar:
https://www.lonelyplanet.com/belgium/flanders/antwerp