Antwerpen organiseert WK voor sommeliers

26/09/2018

Wie kan er het beste een wijn beoordelen? Dat is de inzet van het wereldkampioenschap voor sommeliers dat in de lente van 2019 in Antwerpen plaatsvindt.

In totaal nemen 65 sommeliers het tegen elkaar op. Van 10 tot 15 maart 2019 zullen ze in de Elisabethzaal verschillende proeven afleggen. Er is een schriftelijke test, een onderdeel waarin de deelnemers wijn schenken aan de juryleden en ten slotte een blinde smaaktest. Na een kwart- en halve finale strijden uiteindelijk drie kandidaten voor de oppergaai. Het beste resultaat voor België was de 3e plaats van Aristide Spies in 2013.

De kandidatuur van Antwerpen haalde het van die van de Franse wijnstad Bordeaux. Het is al van 1969 geleden dat België nog eens gastland was van dit driejaarlijkse kampioenschap. Toen organiseerde Brussel de allereerste editie van de wedstrijd.

Best sommelier of the world is een initiatief van de Association de la Sommellerie Internationale (ASI). In Antwerpen zal de Belgische Sommeliersgilde mee in staan voor de organisatie.

Meer info op http://bestworldsomm.com