100% alcoholvrije gin van Botaniets geeft traditionele fabrikanten het nakijken

10/06/2021

Op de New York International Spirits Competition – een wedstrijd voor sterkedranken nota bene – kaapte de Brusselse start-up zilver met haar alcoholvrije Botaniets in de categorie gins van microdistilleerderijen. De kwaliteit van het ‘echte’ werk moest het dus afleggen tegen de smaken en aroma’s van deze godendrank.

Stichter van Botaniets, Alexander Hauben, haalde de inspiratie uit de recepten en distilleermethodes van zijn overovergrootvader toen hij een volwaardig alternatief wilde creëren voor het zoveelste fletse, met kruiden versneden alcoholvrije surrogaat van gin dat tegenwoordig op de markt komt. Hij zweert bij drievoudige distillatie, koud en vijf dagen aan een stuk. Botaniets is gemaakt met kruidenthee van rozemarijn, verse gember, kardemom en een mix van een tiental andere plantaardige ingrediënten. Het resultaat is een verbluffend kwaliteitsproduct, evenwichtig en karaktervol.

Naast de wedstrijdjury in New York kunnen de organisatoren van het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling 2020-2021 in Dubai het subtiele smaakpalet van Botaniets bevestigen. Ook de bar en het restaurant weten ervan mee te spreken. Of 250 chef-koks, 160 kruideniers, de 39 vestigingen van restaurateur Delitraiteur en 150 drankhandels in vijf landen en tegen eind 2021 zouden er dat tien zijn.

Hebt ú nog meer nodig om overtuigd te raken?