De geografische ligging van België, zijn multiculturele bevolking en zijn geschiedenis verklaren het uitgesproken internationale karakter van het land. Eeuwenlang was België een kruispunt en handelsknooppunt en bewaarde het land het beste uit de Romaanse en Germaanse culturen. België is bijgevolg een zeer modern land met een uiterst ontwikkelde infrastructuur en een zeer hoge levenskwaliteit.

De Belgische bevolking staat bekend voor haar grote productiviteit, loyaliteit, openheid en meertaligheid. De kwaliteit van de Belgische arbeidskrachten staat internationaal dan ook hoog aangeschreven.

Zowel de federale als regionale instanties staan klaar om advies of begeleiding te geven aan buitenlandse investeerders. België biedt ook verschillende bedrijfsvriendelijke fiscale maatregelen. Daarom is het een van de meest interessante landen om zaken te doen.

Al deze troeven maken van België een van de meest aantrekkelijke regio's van Europa en een topland voor investeringen.

  

6 redenen om in België te investeren

Strategische ligging

België heeft een uitstekende strategische ligging in het hart van Europa. Tussen Duitsland, Nederland, Frankrijk, het Groot Hertogdom Luxemburg en vlak naast Groot-Brittannië bevindt het zich in het centrum van het rijkste en drukst bevolkte gebied van Europa. Dankzij deze ligging heeft België een uitstekende toegang tot de belangrijkste Europese markten en leveranciers.

Topinfrastructuur

België beschikt over een zeer sterke infrastructuur qua luchthavens, wegennet, spoornet en havens, bijvoorbeeld de haven van Antwerpen, de tweede grootste zeehaven van Europa.

  

Intelligente fiscaliteit

Handelsvennootschappen in België zijn allemaal onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Wettelijke mechanismen maken het mogelijk om het nominaal tarief te verlagen. Door verschillende persoons- en bedrijfsvriendelijke fiscale maatregelen behoort België tot de interessantste landen om zich te vestigen en zaken te doen.

De overheid tot uw dienst

De Belgische administratie is u met veel plezier van dienst. U vindt er een perfect aangepaste service, in alle vertrouwelijkheid. We willen namelijk graag meehelpen aan het welslagen van uw project. De verschillende Belgische administraties, zowel op federaal als op regionaal niveau, staan u bij met gratis advies, vanuit een soepel, niet-bureaucratisch en investeerdergericht standpunt.

  

Kwaliteit van de Belgische arbeidskrachten

Belgen zijn flexibel, innovatief en hebben een zeer oplossingsgerichte instelling. Een erkenning die we waarschijnlijk te danken hebben aan ons hoogstaand onderwijs- en opleidingsniveau. Volgens internationale rapporten, onder meer van de Internationale Arbeidsorganisatie of de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, behoren de Belgische werknemers bij de productiefste ter wereld.

Levenskwaliteit

Levenskwaliteit is vaak een van de doorslaggevende elementen bij de vestiging van een bedrijf of de uitwerking van een investeringsproject. In het 'Human Development Report', de ontwikkelingsindex van de Verenigde Naties, worden meer dan 180 landen gerangschikt volgens levensstandaard. België staat op de 17de plaats in deze rangschikking en is dus duidelijk een land waar het aangenaam leven is.

  

Investeren in België