Wereldwijde bekroning voor Belgische bubbels
Op een internationale wedstrijd werd Brut Brabant blanc de blanc, een in België geproduceerde schuimwijn, tot beste chardonnay ter wereld uitgeroepen.

Ongetwijfeld hebben de almaar milder temperaturen in het noorden van Europa de voorbije decennia er iets mee te maken dat de kwantiteit en vooral de kwaliteit van de Belgische wijnproductie er continu op vooruitgaan.
Elk jaar blijken Belgische schuimwijnen te kunnen wedijveren met die van de meest prestigieuze domeinen waar op de wijze van champagne wordt gewerkt. Eens te meer hees zich een Belgisch product naar de top tijdens een wedstrijd in Bourgondië met wijnbouwers uit een dertigtal landen.
Alle wijnen zijn blind geproefd (zonder de geografische herkomst te kennen) door enkele honderden wijnproevers. Uitzicht, aroma en uiteraard smaak gaven elke wijn een score met het oog op een algemene rangschikking en de uitreiking van medailles.
Uiteindelijk kreeg Brut Brabant blanc de blanc van wijndomein Domaine W in het Waals-Brabantse Tubeke de ultieme onderscheiding: goud voor de beste chardonnay 2025 in zijn categorie.
Deze chardonnay, van met de hand geoogste en een traditionele wijnpers uit de Champagne geperste druiven voor de kristalheldere kleur, verleidt de kenners. Een mooie bekroning voor deze wijn van Domaine W, die daarbij na 100% gisting op fust 100% biologisch en 100% biologisch-dynamisch is bevonden.
We stellen ook met genoegen vast dat almaar meer grote chefs, in België én in het buitenland, Belgische wijnen kiezen bij de meest verfijnde gerechten.