VUB gaat samenwerken met Franse en Britse universiteit

21/06/2018

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een akkoord ondertekend met de Franse Université Paris Seine en de Britse University of Warwick. Met deze universiteiten gaat de VUB nauwer samenwerken op het vlak van onderzoek en onderwijs.

De samenwerking komt er nadat de Europese Raad had opgeroepen om tegen 2024 een netwerk van Europese universiteiten uit te bouwen. Dit zou onder meer toelaten dat studenten in verschillende EU-lidstaten kunnen studeren om hun diploma te behalen. De VUB speelt hierin een voortrekkersrol.

Caroline Pauwels, rector van de VUB, liet in een persbericht weten dat ze wilt bouwen aan een netwerk van jonge Europese universiteiten die sterk inzetten op de stedelijke context waar ze deel van uitmaken. “In 2050 zal 70 procent van de wereldpopulatie in steden wonen. Dit brengt sociale, ecologische en kosmopolitische uitdagingen met zich mee. De VUB wil een metropolitane universiteit zijn die een pioniersrol vervult in de ontwikkeling van Brussel en bij uitbreiding de Europese regio. Dit doen we samen met de Université Paris Seine en de University of Warwick”, aldus Pauwels.